zondag 8 december 2013

Quinty Trustfull: ‘Mijn carrière is hard gegaan’


Quinty Trustfull: ‘Mijn carrière is hard gegaan’

Quinty Trustfull is erg blij met de wijze waarop haar tv-carrière zich ontwikkelt. Dat vertelt de Koffietijd-host in weekblad Televizier. Trustfull is niet alleen het gezicht van Koffietijd, maar ook van Een Zaak Van Bloemen en het klusprogramma Een Eigen Huis en Tuin.
 
“En dan doe ik ook nog Kanjers Van Goud en de Postcode Loterij. Best veel inderdaad maar ook heel divers, dat maakt het leuk en goed in te plannen. De laatste jaren is het hard gegaan met mijn carrière“, zo vertelt ze.

Quinty Trustfull heeft niets uitgestippeld. “Ik ben niet zo’n planner, zeker niet op werkgebied, maar ik geloof erin dat je kansen krijgt als je maar hard genoeg werkt. Ik heb nooit hoeven leuren voor een programma, het kwam altijd op mijn pad. Maar ik werk wel 60 uur in de week.”

Koffietijd ziet ze als haar kindje. “Het is een feest om te doen. De afwisseling is fijn. Soms zijn de gesprekken heel mooi, soms is het vooral gezellig. En gasten vinden het altijd heerlijk om te komen, omdat de sfeer bij ons zo ongedwongen is.”

“We komen in ieder geval terug en we blijven met z’n drieën, alleen wordt de verdeling tussen de presentatoren iets anders.”

RTL 4 opent 2014 met eigen televisiefilm

RTL 4 opent 2014 niet met een grote tv-show, maar met een televisiefilm. In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij zal op prime time Assepoester, Een Modern Sprookje worden uitgezonden.
 
Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Gedurende de film, geproduceerd door Talpa Fictie, worden in de prijzen gevallen postcodes bekendgemaakt. De bewoners zullen live door Caroline Tensen en Quinty Trustfull worden overvallen met het heuglijke nieuws.

De televisiefilm gaat over Anna (Hannah Hoekstra), een wees die dag en nacht werkt in de stallen van manege De Hoefslag. Ooit was deze manege en de bijbehorende villa van haar vader. Nu is alles van zijn vrouw en de stiefmoeder van Anna, Patricia Akkermans (Carine Crutzen).

Onder het bewind van Patricia is het een bekakte, liefdeloze plek geworden. Haar dochters, Debby (Nicolette van Dam), Jenny (Karina Smulders) en Petty (Gigi Ravelli) zijn omhooggevallen tutjes die niet gezegend zijn met een aantrekkelijk uiterlijk.

Anna daarentegen wel en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Zij wordt door de dames gebruikt als persoonlijke bediende. “Natuurlijk heeft ook deze moderne versie van dit wereldberoemde verhaal een happy end“, belooft de Postcode Loterij.

Een week later, op 8 januari, start RTL 4 op woensdag met de nieuwe tv-show Beat the Crowd, ook van de Postcode Loterij.

‘Sterren vinden uitnodiging Koffietijd grote eer’

Bekende Nederlanders vinden het een eer om te gast te zijn in de ochtendshow Koffietijd. Dat stelt presentatrice Pernille La Lau in weekblad Televizier. Volgens La Lau kost het geen moeite om gasten te strikken. “Iedereen wil langskomen, we zijn hot. In het eerste seizoen was dat nog niet. Toen wilden veel BN’ers eerst afwachten of het wel wat zou worden. Nu komen ze allemaal, ook mensen als Leon de Winter en Nico Dijkshoorn. Ze vinden het een eer als ze worden uitgenodigd, en geven zich vaak helemaal bloot“, legt ze uit.

De presentatrice is trots op haar programma. “Ik vind Koffietijd een afspiegeling van de samenleving. We hebben onze eigen deskundigen en besteden meer dan welke andere talkshow aandacht aan goede doelen.”

Collega Loretta Schrijver is volgens Televizier de meelevende presentatrice en Quinty Trustfull de vrolijke sexy, sportieve presentatrice, die vaak in bikini en badpak te zien is, maar wat is La Lau? “Ik hoor altijd dat ik warm ben, verder zou ik het niet weten. We doen het met z’n drieën en ik kan alleen maar zeggen dat we samen enorm veel lol hebben, we liggen iedere dag wel in een deuk om iets.”

Haat en nijd is er volgens haar niet. “Als dat zo was, zou ik het niet volhouden, dan was ik allang weggeweest.”

Quinty Trustfull kan Koffietijd niet combineren met brood

Quinty Trustfull is in Koffietijd niet op haar sterkst als ze brood heeft gegeten. Daarom eet ze op opnamedagen yoghurt. Dat onthult de RTL 4-ster in weekblad Story. Trustfull slaat met haar ‘sportieve gezin’ geen ontbijt over.
 
“En wat ik heel belangrijk vind, is dat we gezond ontbijten. Dus geen normaal brood, maar zuurdesem brood. Alleen als ik Koffietijd moet presenteren, eet ik geen brood. Dan vind ik dat te zwaar op de maag liggen en ben ik niet zo alert als ik moet zijn.”

Daar heeft Quinty Trustfull al een oplossing voor bedacht. “Dan neem ik yoghurt met daarin granola. Dat is een soort cruesli met honing uit de oven.”

Als Trustfulls werkweek er op zit, kan ze in het weekend nog niet rustig gaan tafelen. “In het weekend heeft iemand altijd wel ergens een sporttoernooi en kunnen we niet uitgebreid ontbijten.”

“Alleen met speciale dagen als Kerstmis en Pasen zorg ik voor een grote ontbijttafel. Dan hebben we de tijd om samen te zitten.”, aldus Quinty Trustfull.