zondag 6 november 2011

Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull opende Beurs Duizend Borsten


Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull opende Beurs Duizend Borsten

Quinty Trustfull, ambassadeur van Pink Ribbon, opende samen met professor dr. Bob Pinedo, hoogleraar geneeskundige oncologie, op vrijdag 14 oktober de Beurs Duizend Borsten. De beurs met 'alles' over borstkanker, vond dit jaar plaats in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard.

De Beurs Duizend Borsten is het samenwerkingsproject in de oktober-borstkankermaand van de mamacare-teams van zes ziekenhuizen in ons deel van Noord-Holland, waaronder het Westfriesgasthuis. De beurs is voor 'iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van zijn of haar borsten. Niet alleen borstkankerpatiënten, maar ook familie, vrienden, buren, collega's en andere belangstellenden'. Met een combinatie van informatie en entertainment is er een gevarieerd programma opgezet.

Zo verzorgt Olympisch zwemkampioen en oud-kankerpatiënt Maarten van der Wijden lezingen en sluiten de soulsisters van Big, Black & Beautiful sluiten om 20.30 uur duizend Borsten swingend en muzikaal af. Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull opende de beurs.

Naast informatie over gezonde borsten, mastopathie, borstkanker en de behandeling van borstkanker zijn er ook stands met informatie over motivatie, voeding en schoonheid. Op het medisch plein kunnen bezoekers alle mogelijke vragen stellen aan oncologen, (plastisch)chirurgen, radiotherapeuten, radiologen, diëtisten en ervaringsdeskundigen. En daarnaast zijn er tal van activiteiten ter ontspanning, van visagie tot en met massage en modeshows.

De toegang bedroeg 4,50 euro en de opbrengst van de dag gaat naar de inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten. Alle info is te vinden op: www.duizendborsten.nl


Veel bezoekers Duizend Borsten Beurs geopend door Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull.

Een op de acht vrouwen krijgt borstkanker en nog steeds overlijden veel vrouwen aan de ziekte.

 Om de ziekte onder de aandacht te houden, werd in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard de Duizend Borsten Beurs gehouden.

De vele bezoekers die op het evenement waren afgekomen, konden er terecht voor informatie over de ziekte, maar ook voor stands met pruiken, protheses en lingerie en er werden lezingen en modeshows gehouden. De beurs werd geopend door tv-presentatrice van oa Koffietijd en Eigen Huis en Tuin  Quinty Trustfull en professor Pinedo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten