vrijdag 2 oktober 2009

Quinty Trustfull presenteert Pink Ribbon Award Gala en krijgt roze lintje


Tijdens de 'roze Lintjesregen' ontvingen donderdag vijf bekende en minder bekende Nederlanders een speciaal roze lintje. Ze kregen dat van Stichting Pink Ribbon voor hun werk in de strijd tegen borstkanker. Donderdag 1 oktober start Borstkankermaand.

Onder de ontvangers van het lintje zijn wielrenster Leontien van Moorsel en presentatrice Quinty Trustfull. De tv-persoonlijkheid zet zich als ambassadrice voor Pink Ribbon al sinds 2005 in voor het vergroten van de bewustwording over de ziekte. Van Moorsel zette samen met haar team de Leontiens Ladies Ride neer, om vrouwen in beweging te krijgen.

De andere winnaars zijn gynaecologe dr. Carina Hilders, Martje Hoekmeijer (mede-oprichter van Stichting A Sisters Hope) en Mariette Nieuwboer. Zij werft vrijwillers voor de Stichting Pink Ribbon.

Ambassadrice Pink Ribbon Quinty Trustfull verloor haar moeder aan borstkanker • 'Je bent geen tijd om woest te zijn'

Eigen Huis & Tuin-presentatrice Quinty Trustfull (37) maakt als ambassadrice van Pink Ribbon mensen bewust van de gevaren van borstkanker.
“Mijn moeder voelde een knobbeltje, ging naar het ziekenhuis en daar vertelden ze haar dat het niets was. Een jaar later ging ze terug omdat ze voelde dat het groter was geworden en toen zeiden ze opnieuw dat er niks aan de hand was. Voor de zekerheid zijn we toen voor een second opinion naar een ander ziekenhuis gegaan. Daar bleek het wel degelijk foute boel te zijn.”

Waar op letten?
Quinty Trustfull: “Wat ik heel belangrijk vind is dat vrouwen hun lichaam kennen. Ga alsjeblieft naar de dokter wanneer je het niet vertrouwt. Laat je borsten onderzoeken. Wees alert. Denk niet: ‘Dat overkomt mij niet.’ Wij van Pink Ribbon willen niemand bang maken, wij willen mensen bewust maken.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten