zondag 26 september 2010

Quinty Trustfull: Leut, gezelligheid, maar ook verdieping in Koffietijd


Quinty Trustfull: Leut, gezelligheid, maar ook verdieping in Koffietijd

De eerste veertig afleveringen van Koffietijd waren volgens presentatrice Loretta Schrijver bij wijze van spreken om te leren, om het Koffietijdgevoel weer te vinden.
Nu het tweede seizoen begint, hoopt ze samen met medepresentatrice Quinty Trustfull een 'vast uurtje' voor de kijker te worden. Het doel is om de kijker op een ontspannen manier bij te praten, zegt Schrijver. En zo, ze vindt het een vreselijk cliché, het koffietijdgevoel te creëren. "Het gaat om de gezelligheid en de leut, maar daarnaast hebben we wel degelijk ook verdieping doordat we samenwerken met goede doelen. Deze eerste uitzending hebben we bijvoorbeeld iemand van Stichting Vluchtelingenwerk die over de ramp in Pakistan komt vertellen."

Terugkijkend op het eerste seizoen is ze over het grote geheel wel tevreden. "Natuurlijk is het nooit helemaal perfect, er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar we hebben een prettige sfeer weten te scheppen. De basis met Quinty Trustfull is goed."

Heel veel zal er daarom ook niet veranderen. Schrijver zoekt naar voorbeelden van kleine veranderingen, maar houdt het er voor het gemak op dat 'alles iets is aangescherpt'.

Wat wel opvalt is de afwezigheid van Quinty Trustfull op woensdag, aangezien zij dit seizoen ook nog opnames heeft van Eigen huis & tuin. Voorlopig worden Peter van der Vorst en Irene Moors genoemd als vervangers van Quinty Trustfull, maar Loretta Schrijver wil of mag dit niet bevestigen.

Omroep Max maakte onlangs bekend binnenkort ook met een ochtendprogramma te komen op hetzelfde tijdstip, gepresenteerd door Myrna Goossen. Dat betekent concurrentie op de vroege ochtend, waar RTL toch altijd een monopoliepositie bekleedde. "Ze kan het goed", houdt Schrijver zich op de vlakte. Verder wil ze zich niet laten verleiden tot uitspraken.

Druk maakt ze zich niet om de concurrentie. "Ik ben niet van de competitie. Dat was ik vroeger al niet toen ik bij het RTL-nieuws werkte, het interesseerde mij niet hoe de NOS het destijds deed. Als je iets met hart en ziel doet, maar de kijker vindt de ander toch leuker, dan is dat maar zo. We gaan in ieder geval geen extra bokkensprongen maken." Niettemin is het wel een programma op een commerciële zender, dus de kijkcijfers zijn wel degelijk van belang. "Er is onderzoek naar onze kijkcijfers gedaan over de eerste veertig afleveringen. De doelgroep kijkt, het marktaandeel is in orde, dus iedereen is blij en tevreden. Dan ga ik me er toch niet druk om maken?"

Koffietijd met Quinty Trustfull en Loretta Schrijver, RTL4, maandag t/m vrijdag 10.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten