woensdag 10 maart 2010

Quinty Trustfull: ‘Bewust twee vrouwen in Koffietijd’


Volgens presentatrice Quinty Trustfull is er bewust voor gekozen om de nieuwe Koffietijd door een vrouwelijk duo te laten presenteren. Producent Talpa wil zo voorkomen dat mensen gaan vergelijken met het vorige presentatieduo Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij.

“Men was er enorm van overtuigd dat het twee vrouwen moesten zijn. Dat komt ook wel omdat je niet iets na wil gaan doen. Zij waren echt een gouden koppel, echt heel goed. Dat moet je niet proberen na te doen“, aldus Quinty Trustfull.

Quinty Trustfull gaat de nieuwe Koffietijd presenteren met Loretta Schrijver. “Wij gaan het op onze manier doen. Omdat Loretta en ik heel verschillend zijn, zullen we ieder een eigen inbreng hebben in het programma“, vertelt ze op Q-music.

Koffietijd is vanaf maandag 5 april dagelijks om 10.00 uur te zien op RTL 4.

De nieuwe Koffietijd krijgt ook een nieuwe begintune. Het bekende oude Koffietijd-liedje wordt niet weer gebruikt. Dat vertelde het presentatieduo Loretta Schrijver en Quinty Trustfull maandag in RTL Boulevard. “Er zijn grote artiesten, echt zeer bekende, die nu die opdracht gekregen hebben. Dan gaan we kijken welke het gaat worden“, aldus Quinty Trustfull. Haar collega Loretta vult aan: “Het gaat wel gezongen worden, zodat we op een gegeven moment wel weer allemaal kunnen meezingen.”

Loretta en Quinty Trustfull werden op 15 januari telefonisch benaderd om Koffietijd te gaan presenteren door het zendermanagement van RTL 4. “Ik vind het wel echt te gek. Ik heb vroeger wel live televisie gemaakt als omroepster, maar dat is heel iets anders. Toen ik gebeld werd door Erland en John de Mol begon het wel te kriebelen. En een eer wel dat je ervoor gevraagd wordt“, aldus Quinty Trustfull.

Voor Loretta is het een uitdaging. In 2008 hield ze een burnout over aan haar dagelijkse programma Loretta & Max. “Dat is al weer een tijdje geleden. Ik ben weer opgeladen. Het is leuk. Het is RTL, het is Talpa, het is weer terug. En heel erg leuk met Quinty Trustfull. We zijn nu al new best friends.”

Koffietijd is met Quinty Trustfull vanaf maandag 5 april elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur te zien op RTL 4. Het programma komt live vanuit de villa in Eemnes, die ook het decor was van De Gouden Kooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten