donderdag 21 juli 2011

Pernille la Lau naast Quinty Trustfull en Loretta Schrijver derde presentatrice Koffietijd

Pernille la Lau naast Quinty Trustfull en Loretta Schrijver derde presentatrice Koffietijd.
 Quinty Trustfull en Loretta Schrijver zijn komend tv-seizoen minder vaak te zien in Koffietijd. De twee presentatrices van het RTL-programma gaan het rustiger aan doen en krijgen daarom vaste versterking van Pernille la Lau.
"Voor mij, in combinatie met al mijn andere programma's, mijn werk en ook mijn gezin, is het allemaal best veel geweest", legt Quinty Trustfull dinsdagochtend uit op Radio 538.
"Ik zei: ik wil heel graag een dag minder doen, want dan heb ik af en toe ook even een dag vrij."
Ook Loretta Schrijver doet het de komende reeks wat rustiger aan. "Wij hebben samen besproken dat we het allebei wel lekker vonden om het iets minder te doen, omdat het ook voor haar heel pittig is", zegt Quinty Trustfull.
"Daarom is het lekker dat Pernille erbij is, dat we gewoon een beetje kunnen afwisselen met z'n drieën."
Het nieuwe seizoen Koffietijd met Quinty Trustfull, Loretta Schrijver en Pernille la Lau gaat op 22 augustus van start.
Quinty Trustfull dag minder in Koffietijd
Quinty Trustfull zal komend seizoen één dag per week minder te zien zijn in haar programma Koffietijd. Naast woensdag, levert Quinty Trustfull nu ook de donderdag in. Dat zei het populaire RTL 4-gezicht dinsdag op Radio 538. Quinty Trustfull vindt vier dagen Koffietijd veel te zwaar. “Het ‘s ochtends tussen tien en elf doen is het probleem niet. Dat is hartstikke leuk en relaxed, maar het is de voorbereiding die eraan vooraf gaat. Ik sta ‘s morgens om half zes op en ‘s avonds ben je ook nog tweeënhalf uur aan het voorbereiden.“
De presentatrice is naar eigen zeggen te druk. “Ik doe natuurlijk ook nog Eigen Huis & Tuin en daarnaast ben ik ook nog ambassadeur voor Pink Ribbon, waar ik wekelijks mee bezig ben, plus ik heb twee kinderen die fanatiek sporten. Daarnaast heb ik nog Ik Kom Bij Je Eten gedaan en er komt nog wat anders bij, dus het is een heel pittig jaar geweest. Af en toe ging ik over mijn grenzen heen.“
Daar komt nog bij dat Quinty Trustfull komend seizoen meer gaat werken voor Eigen Huis & Tuin. “Nu kan ik er iets meer voor Eigen Huis & Tuin zijn. Ze willen dat ik iets meer in dat programma kom. Ik blijf hoe dan ook drie ochtenden per week Koffietijd doen. Ik ga de maandag, de dinsdag en de vrijdag doen. Op woensdag doe ik Eigen Huis & Tuin en dat ga ik ook op donderdagmiddag doen. Dan ben ik donderdagochtend vrij.”
Collega Loretta Schrijver gaf recentelijk aan met de helft te willen minderen. Ze wil om de week vijf dagen Koffietijd doen. “Loretta en ik zijn dol op elkaar en hebben het erg leuk. We hebben samen besproken dat we het fijn vinden om het iets minder te doen. Het is voor haar ook heel pittig. Je kan nooit meer tot laat ergens eten.”
Pernille la Lau wordt het derde vaste gezicht van Koffietijd. “Het is lekker dat Pernille er nu bij is. Dan kun je natuurlijk lekker afwisselen met zijn drieën. We gaan Pernille waarschijnlijk wel vaker zien. Ook de dag dat ik er dus niet ben. Ik weet niet precies hoe de verdeling gaat worden.“
Ze was al invaller bij Koffietijd, maar vanaf het nieuwe seizoen maakt Pernille la Lau deel uit van het presentatieteam. Zowel Loretta Schrijver als Quinty Trustfull willen het ochtendprogramma minder gaan presenteren, wat dus een plekje voor Pernille heeft opgeleverd. Quinty Trustfull bij Radio 538: “Loretta en ik zijn dol op elkaar en vinden het erg leuk om te presenteren. Maar ik doe ook nog Eigen Huis & Tuin, ben ambassadeur voor Pink Ribbon en heb een gezinsleven. Ook deed ik Ik Kom Bij Je Eten en er komt misschien nog iets anders bij. Het is een heel pittig jaar geweest, waarbij ik af en toe over mijn grenzen ben gegaan. Dat ging heel goed omdat het einde in zicht was.” Maar in het nieuwe tv-seizoen wil Quinty Trustfull dat dus anders regelen.
Quinty Trustfull zal daarom alleen nog op maandag, dinsdag en vrijdag Koffietijd presenteren. Vorige week gaf Schrijver al aan dat ze het liefst om de week de presentatie voor haar rekening neemt. Dan komt er dus heel wat werk voor Pernille bij. Quinty Trustfull: “We blijven het wel gewoon lekker met z’n drietjes doen. Weet je wat het is? Je kan nooit meer ‘s avonds bij iemand even lekker op de borrel of eten, dat trek je gewoon niet.”
Pernille La Lau gaf vorige week in weekblad Privé al aan dat er vermoedelijk nog een invaller komt. “Volgens mij willen ze gaan werken met verschillende pools: de presentatoren laten rouleren. Maar hoe of wat weet ik echt niet.”

maandag 18 juli 2011

Quinty Trustfull collega Loretta Schrijver minder in Koffietijd

Quinty Trustfull collega Loretta Schrijver minder vaak in Koffietijd.
Loretta Schrijver (55) wil komend seizoen niet meer vijf ochtenden per week Koffietijd presenteren met Quinty Trustfull. Ze wil flink minderen en heeft met collega Quinty Trustfull een voorstel gedaan aan RTL.
“We hebben voorgesteld om Koffietijd komend seizoen om de week te presenteren, zoals ik dat vroeger jarenlang bij RTL Nieuws ook deed. Een week op en een week af is voor mij veel beter te doen. De directie moet daarover beslissen. Ik wacht nu af wat ik te horen krijg“, vertelt Loretta Schrijver in Privé.
Loretta Schrijver, die een aantal jaren geleden thuis zat met een burn-out thuis door haar dagelijkse talkshow bij Omroep MAX, vindt Koffietijd te zwaar. “Ik had een tijd geleden al aangegeven dat ik niet meer zo veel en zo lang wil als vorig seizoen. En wel omdat ik vijf dagen in de week een moordend tempo vind. ‘s Avonds moet ik vroeg naar bed, omdat er de volgende ochtend voor dag en dauw uit moet. Dat is pittig.”
De presentatrice en collega van Quinty Trustfull voelt zich alsof ze geen leven meer heeft. “Het punt is dat je met dit programma nooit klaar bent. Is de ene aflevering voorbij, ga je meteen door met de volgende. Het houdt nooit op. Ik kan nooit eens een dagje of een avondje lekker de deur uit. Dat wil ik niet meer. Ik heb ook nog een sociaal leven. Ik heb het er met Quinty Trustfull over gehad. Voor haar is het ook zwaar in combinatie met haar andere programma’s en haar gezin.”
Er wordt volgens Privé gefluisterd dat Pernille La Lau Loretta Schrijver helemaal gaat vervangen. “Ik heb niet gehoord dat ze geen gebruik meer van mij willen maken. Dus ik ga er vanuit dat ik na de zomer gewoon weer doorga. Ik wil graag doorgana. Koffietijd is een erg leuk programma. Elke ochtend is een feestje met Quinty Trustfull. Maar zoals gezegd: ik ga niet meer diezelfde rit maken van tweehonderd afleveringen.”
Loretta Schrijver zal in het nieuwe tv-seizoen dus heel wat kopjes koffie afslaan. Ze heeft besloten om Koffietijd minder vaak te presenteren, bevestigt ze aan weekblad Privé. “Niet omdat het zou moeten of dat er een probleem is met collega Quinty Trustfull, maar op eigen verzoek. Ik had een tijd geleden al aangegeven dat ik niet meer zo veel en zo lang wil als vorig seizoen. En wel omdat ik vijf dagen in de week een moordend tempo vind”, vertelt de presentatrice die eerder met een burn-out thuiszat van Max & Loretta. Het is de bedoeling dat Pernille la Lau haar vaste vervanger wordt.