zaterdag 10 april 2010

Quinty Trustfull en Loretta Schrijver in eerste nieuwe Koffietijd!


Loretta Schrijver en Quinty Trustfull ontvangen op maandag 5 april in de eerste aflevering van de nieuwe Koffietijd onder meer zanger Gordon en NCRV-presentatrice Caroline Tensen. Dat heeft RTL 4 bekendgemaakt.

Hoewel in de eerste aflevering ook nog Lodewijk Hoekstra en Winston Gerschtanowitz aan het woord komen, zal vanaf dinsdag slechts één gast per uitzending te zien zijn in Koffietijd bij Quinty Trustfull. “Later in de week komen Jan Smit, Natasja Froger en Albert Verlinde op de koffie”, zegt een woordvoerder.

Koffietijd was tussen 1994 en 2001 ook al te zien op RTL 4. “In het in een nieuw jasje gestoken ochtendmagazine wordt de kijker straks weer bijgepraat over uiteenlopende zaken. Lifestyle, huis & tuin, gezondheid & welzijn, mode & beauty, kunst & cultuur zijn een aantal terugkerende thema’s in het programma.

Daarnaast is er ook aandacht voor nieuws, noviteiten en agendatips. ‘Koffietijd’ is straks dus weer het goede begin van de dag, zoals de kijker gewend was”, aldus de persvoorlichter.

Koffietijd is vanaf 5 april elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur te zien.

Koffietijd keert op tweede paasdag terug bij RTL 4. Dat gaat niet alleen gepaard met een nieuw presentatieduo, Quinty Trustfull en Loretta Schrijver, maar ook met een nieuwe begintune. De internet-actie voor behoud van de oude Koffietijd-tune is daarmee definitief mislukt.

Koffietijd-fan Richard van Ieperen was een actie gestart om de vertrouwde tune te behouden: "Wat maakt Koffietijd tot Koffietijd? De tune! Er is niemand die de muziek niet kent", beargumenteert hij dinsdag in De Telegraaf.

Wanneer je een dergelijk nostalgisch tv-programma terugbrengt, moet je volgens Richard de oorspronkelijke tune gebruiken. Volgens hem heeft Talpa's besluit met geld te maken: "Talpa wil de rechten van de tune zelf hebben en dat is met het oude melodietje niet mogelijk."

"Ik had gehoopt dat Talpa, door alle commotie die er is ontstaan, alsnog voor de oude tune zou kiezen. Ik heb mijn best gedaan. Ik begrijp de keuze van Talpa en ik hoop oprecht dat het een succes wordt.“

Richard's nobele streven werd gesteund door onder andere radio-dj's Edwin Evers, Ruud de Wild, Rob Stenders en presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors.

Iets van vroeger
Richard is wel verheugd te horen dat de nieuwe tune is ingezongen door Mandy Huydts, die ook de backing-vocals op de originele tune heeft gedaan: "Dan is er tenminste nog iets van vroeger gebleven!"

De achtergrondzangeres van Rene Froger is zelf erg te spreken over de nieuwe melodie, gecomponeerd door Marcel Schimscheimer: "Deze tune zal de oude versie doen vergeten", zegt Mandy dinsdag in De Telegraaf.

"Ik was destijds een van de stemmen die met Marlayne Sahupala de tune heeft verzorgd. Wat we nu hebben gemaakt, is zeker vergelijkbaar. Ik ben er trots op dat de versie van Marcel heeft gewonnen. Er was veel concurrentie."

De koffieautomaat draait volgende week overuren. Na het succes van de afgelopen week hebben presentatrices Quinty Trustfull en Loretta Schrijver een hele schare bekende Nederlanders weten te strikken voor de komende uitzendingen.

Volgens een persbericht van RTL 4 komt maandag uitgeefster Annemarie van Gaal langs. Dinsdag staat in het teken van het 45-jarig artiestenjubileum van André van Duin en woensdag, donderdag en vrijdag slaan presentatoren Bridget Maasland, Frits Sissing en Martijn Krabbé een bakje koffie achterover in het ochtendprogramma.

De eerste aflevering van Koffietijd met Quinty Trustfull, afgelopen maandag, wist 414 duizend kijkers te trekken.

Dat was mede te wijten aan eerste paasdag. Gisteren keken 213 duizend mensen naar het programma. Het marktaandeel van Koffietijd blijft stijgen.

De eerste aflevering van het vernieuwde tv-programma Koffietijd heeft maandag ruim 400.000 kijkers getrokken. Dat bleek uit dinsdag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Koffietijd was maandagochtend met afstand het best bekeken programma. De bekende show keerde maandag na een afwezigheid van negen jaar in een nieuw jasje terug bij RTL4.

Met een kijkcijfer van ruim 400.000 schopt het ochtendprogramma van presentatieduo Loretta Schrijver en Quinty Trustfull het net niet tot de 25 best bekeken uitzendingen op Tweede Paasdag. Die lijst wordt aangevoerd door Radar, dat werd bekeken door ruim 1,9 miljoen kijkers. Voetbal International eindigde met 520.000 kijkers op de 25e plaats.

RTL4 stak het programma samen met tv-producent Talpa van John de Mol in een nieuw jasje, met voormalig MAX-presentatrice en oud-nieuwslezeres Loretta Schrijver en Quinty Trustfulll (Eigen Huis & Tuin) als presentatrices.

Van maandag tot en met vrijdag ontvangen zij tussen tien en elf uur 's ochtends bekende gasten in de geheel verbouwde villa in Eemnes die voorheen dienst deed als onderkomen van de realitysoap De Gouden Kooi.

Terugkerende thema's in het ochtendmagazine zijn lifestyle, wonen, gezondheid, mode en cultuur. Elke week kookt een kijker zijn of haar favoriete recept. Paasmaandag kwamen zanger Gordon, tv-presentatrice Caroline Tensen en tuinman Lodewijk Hoekstra op de koffie.

Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg presenteerden Koffietijd tot 2000. Nadat zij waren vervangen door Judith de Klijn en Sybrand Niessen, zakten de kijkcijfers in. In 2001 verdween het programma van de buis. Nu is het programma terug met Loretta Schrijver en Quinty Trustfull.

donderdag 1 april 2010

Quinty Trustfull en Loretta Schrijver ontvangen Caroline Tensen en Gordon in eerste nieuwe Koffietijd


Loretta Schrijver en Quinty Trustfull ontvangen op maandag 5 april in de eerste aflevering van de nieuwe Koffietijd onder meer zanger Gordon en NCRV-presentatrice Caroline Tensen. Dat heeft RTL 4 dinsdag bekendgemaakt.

Hoewel in de eerste aflevering ook nog Lodewijk Hoekstra en Winston Gerschtanowitz aan het woord komen, zal vanaf dinsdag slechts één gast per uitzending te zien zijn in Koffietijd bij Loretta Schrijver en Quinty Trustfull. “Later in de week komen Jan Smit, Natasja Froger en Albert Verlinde op de koffie”, zegt een woordvoerder.

Koffietijd was tussen 1994 en 2001 ook al te zien op RTL 4. “In het in een nieuw jasje gestoken ochtendmagazine wordt de kijker straks door Loretta Schrijver en Quinty Trustfull weer bijgepraat over uiteenlopende zaken. Lifestyle, huis & tuin, gezondheid & welzijn, mode & beauty, kunst & cultuur zijn een aantal terugkerende thema’s in het programma. Daarnaast is er ook aandacht voor nieuws, noviteiten en agendatips. ‘Koffietijd’ is straks dus weer het goede begin van de dag, zoals de kijker gewend was”, aldus de persvoorlichter.

Koffietijd is vanaf 5 april elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur te zien.

Vanaf tweede paasdag keert Koffietijd terug bij RTL 4. Loretta Schrijver en Quinty Trustfull ontvangen in de eerste aflevering onder meer presentatrice Caroline Tensen en zanger Gordon, zo meldt RTL 4. Iedere dag zal in de talkshow één thema centraal staan.

Tijdens de eerste aflevering op 5 april komen ook Lodewijk Hoekstra en Winston Gerschtanowitz aan het woord.

In de daarop volgende afleveringen zal er slechts één gast per uitzending te zien zijn in Koffietijd. "Later in de week komen Jan Smit, Natasja Froger en Albert Verlinde op de koffie."

In het teken van
De uitzendingen zijn in thema's ingedeeld, die weer zijn gekoppeld aan één van de Nederlandse goede doelen loterijen.

Op de maandag staan werk, relatie en het gezin centraal en op de dinsdag wordt aandacht besteed aan gezondheid, welzijn en spiritualiteit. Op de woensdag vormen huis, tuin en interieur het gesprek van de dag. Donderdag staat in het teken van kunst en cultuur en vrijdag draait om lifestyle. Daarnaast is er bij Loretta Schrijver en Quinty Trustfull ook aandacht voor nieuws, noviteiten en agendatips.